28.02.2024, 09:44

Ізраїль планує передати Україні системи раннього попередження про ракетні удари та атаки БПЛА

Израиль планирует передать Украине системы раннего предупреждения о ракетных ударах и атаках БПЛА

Ізраїль планує надати Україні системи раннього попередження про ракетні удари та атаки безпілотників.

Про передачу систем раннього сповіщення про повітряні удари та атаки безпілотників ]]>заявив ]]>постійний представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан під час засідання Генасамблеї 26 лютого, повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

"Ізраїль також працює над наданням Україні систем раннього попередження для захисту цивільних осіб від невиборчих ударів Росії ракетами та безпілотниками. Ми були змушені розвивати дослідження в цій сфері і раді поділитися нашим потенціалом з нашими українськими друзями, які цього потребують", - сказав Ердан.

Він також зазначив, що від початку повномасштабного російського вторгнення Ізраїль підтримував Україну та надавав гуманітарну допомогу.

"Ізраїль надіслав понад 100 тонн гуманітарного обладнання нашим українським союзникам протягом одного тижня після російського вторгнення. Ми також створили польові госпіталі в межах кордону України, де пройшли лікування понад 7 тисяч поранених, сотні українських пацієнтів також пройшли лікування в лікарнях і реабілітаційних центрах по всьому Ізраїлю", - зазначив Ердан.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк