28.02.2024, 22:38

ЄС остаточно схвалив чотирирічний план з 50 млрд євро для України

Марина Гончар | Всі новини автора
єс

Сьогодні, 28 лютого, Рада Європейського Союзу схвалила початок програми Ukraine Facility, в рамках якої Україні буде надано чотирирічний план допомоги на 50 мільярдів євро.

Про це повідомляє ]]>Рада ЄС]]>, передає Час Пік.

"Сьогодні Рада прийняла три законодавчі акти, пов’язані з переглядом багаторічної фінансової рамки ЄС на 2021-2027 роки, даючи остаточне добро пакета, спрямованому на цілеспрямоване посилення довгострокового бюджету ЄС і вирішення нових питань, таких викликів, як наслідки загарбницької війни Росії проти України", — йдеться в тексті заяви.

Пакет включає положення про внесення змін до багаторічної фінансової рамки на 2021-2027 роки, а також положення про створення Фонду для України.

Перші кошти мають надійти вже у березні:

"Вдячний партнерам з ЄС за важливе рішення про підтримку України. Завдяки подальшій активній роботі уряду України та представників Європейської комісії в рамках програми, Україна буде впевнено наближатися до свого європейського майбутнього", — заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Ukraine Facility — це унікальний інструмент з підтримки економічного розвитку та відновлення України на її шляху вступу до ЄС. В рамках інструменту надаватиметься безпрецедентна передбачувана підтримка на основі спільно узгоджених планів і пріоритетів Урядом України та Європейською Комісією. 

Читайте також: Самопроголошене Придністров'я звернулося за допомогою до Росії із закликом "вплинути на керівництво Молдови"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк