Похорон Навального став демонстрацією позамежного боягузтва так званої російської еліти, - Невзоров

02.03.2024, 13:22
Ніка Богун | Всі новини автора

1 березня у Москві на Борисівському цвинтарі поховали російського опозиціонера Олексія Навального. Похорон Навального став демонстрацією позамежного боягузтва так званої російської еліти.

Похорон Навального став демонстрацією позамежного боягузтва так званої російської еліти. З людей великого калібру на неї наважилася прийти лише одна людина. Про це пише російський публіцист Олександр Невзоров, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що на похорон Навального наважилася прийти лише одна людина з російської "еліти" - державний, політичний та громадський діяч, поет та підприємець Євген Ройзман.

"Усі інші зрозуміли, що Борисівський цвинтар - це "тест на вірність та слухняність" диктатору.

І всі здали цей тест дуже успішно. І "політики" й старі друзі останнього романтика й ті, хто довго кривлявся, зображуючи з себе "частково вільну пресу".

І це чудово, бо дозволяє раз назавжди списати й забути боягузливу шушеру.

Радіє путін. Сьогодні він отримав доказ того, що абсолютно вся "еліта" стоїть на колінах", - написав Невзоров у Telegram.

На його думку, ця похоронна церемонія є історичною подією.

"Росія ховає символ спротиву та переміщається в іншу політичну та історичну епоху.

Це - той момент, коли перелому епох можна "торкнутися руками".

Для всіх, хто не в тюрмі, не у трунах, не в еміграції, не в розшуку - явка на цвинтарі була обов'язковою.

Але ні в кого не вистачило мізків це зрозуміти", - прокоментував Невзоров боягузтво російської "еліти".

У день прощання з Навальним силовики затримали на публічних заходах понад 100 осіб у 20 містах РФ. У Москві затримання проходили біля храму, де відспівували Навального та на Борисівському цвинтарі, де його поховали. Правозахисна група "ОВД-Інфо" публікує списки затриманих.