09.03.2024, 07:40

У російських Таганрозі та Курську вночі лунали вибухи: у Міноборони РФ заявили про масовану атаку БПЛА

На улицах Таганрога лежат обломки БПЛА

У ніч проти 9 березня у кількох областях РФ прогриміли вибухи. Міноборони РФ та прокремлівські ЗМІ повідомили про наймасштабнішу атаку безпілотників.

У Міністерстві оборони РФ традиційно заявили про успішне відбиття атаки та перехоплення 47 безпілотників за одну ніч, повідомляє Час Пік.

"Сьогодні вночі припинено спробу... зробити терористичну атаку із застосуванням 47 БпЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації.

Черговими засобами ППО перехоплено та знищено над територіями Бєлгородської (1 БпЛА), Курської (2 БпЛА), Волгоградської (3 БпЛА) та Ростовської (41 БпЛА) областей", - йдеться у повідомленні.

У ніч проти 9 березня зазнав масованої атаки безпілотників російський Таганрог (Ростовська область). За попередніми даними, атака БПЛА була спрямована на підприємства військово-промислового комплексу, зокрема на авіабудівне підприємство ПАТ "Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс імені Г.М. Берієва".

Відомо, що на підприємстві модернізували літаки ДРЛВ А-50, А-100, а також ремонтують та обслуговують стратегічні бомбардувальники Ту-95 та Ту-142.

Місцеві жителі нарахували понад 20 вибухів у небі над містом. Городяни почали знаходити уламки збитих українських БПЛА. Деякі вулиці міста перекрито. Офіційної інформації про руйнування та постраждалих немає.

"Силами наших ППО у Таганрозі відбито масову атаку БПЛА. Наслідки на землі уточнюються", - повідомив губернатор Ростовської області Васілій Голубєв.

З'явилася інформація, що при усуненні наслідків атаки на землі, постраждав співробітник МНС, його госпіталізовано.

У російському Курську збитий безпілотний літальний апарат впав на дах поліклініки, пошкоджено 22 квадрати покрівлі. Як повідомив губернатор області Роман Старовойт, через загрозу вибуху пацієнтів із реанімації сусідньої будівлі стаціонару машинами швидкої допомоги та санавіацією евакуйовано до медичних закладів міста, а персонал та інші пацієнти – у безпечне місце.

Не спали сьогодні також мешканці Бєлгородської та Волгоградської областей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк