10.03.2024, 21:54

У Росії звільнили командувача флоту, - ЗМІ

русня

Головнокомандувача Військово-морського флоту РФ адмірала Миколу Євменова відправили у відставку. Тимчасово виконувачем обов'язків головнокомандувача призначено командувача Північного флоту Олександра Моісєєва.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік.

Офіційно про зміну головнокомандувача не повідомлялося, стверджується, що призначення Моісєєва вже було озвучено в особовому складі.

"Адмірал Микола Євменов поки що значиться на сайті Міноборони головнокомандувачем, але в Адміралтействі думка однозначна — до свого кабінету він уже не повернеться", — йдеться у повідомленні.

Про відставку Євменова також написала в Telegram газета "Известия" з посиланням на джерела.

Євменов обіймав посаду головнокомандувача ВМФ Росії з травня 2019 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Євменов потрапив під санкції США, Євросоюзу, Британії та інших країн.

Примітно, що відставка російського головнокомандувача ВМФ відбувається на тлі серйозних втрат Чорноморського флоту РФ довкола Криму.

Нагадаємо, 5 березня підрозділ Головного управління розвідки Міноборони України атакував російський корабель "Сергій Котов" за допомогою надводних дронів.

Читайте також: Притула заявив, що авіазавод у Таганрогу атакували дрони, на які збирав його фонд: ймовірно, пошкоджено два А-50

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк