30.03.2024, 14:26

Ракетні атаки на Україну: США вимагають від Конгресу негайного рішення щодо військової та фінансової підтримки

Марина Гончар | Всі новини автора
сша

Жорстокі ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України посилили обговорення у Сполучених Штатах щодо надання Україні військової та фінансової підтримки. Адміністрація Білого дому виступила із рішучою заявою до Конгресу з вимогою ухвалити необхідний законодавчий акт.

Прессекретар Ради нацбезпеки США Едрієн Уотсон заявила, що бомбардування, яким зазнають українські міста та об'єкти критичної інфраструктури, "є жахливим нагадуванням про зусилля Володимира Путіна зламати дух українського народу і занурити його у темряву", передає Час Пік.

Представник Білого дому наголосила на необхідності негайного виділення Україні 61 млрд доларів військової та фінансової допомоги, які будуть, зокрема, витрачені на посилення ППО країни:

"Потреба України є невідкладною, і ми не можемо дозволити собі подальших затримок", - заявила Едрієнн Вотсон.

Напередодні виборів президента Росії Кремль ухвалив рішення обмежити обстріл енергетичної інфраструктури України, побоюючись, що західні країни відмовлять йому у легітимності у разі критичних наслідків для мирних громадян.

Однак відразу після виборів, накопичивши за цей час достатню кількість ракет, Путін повернувся до улюбленої тактики терору цивільного населення.

Зимовою паузою скористався і речник Палати представників США Майк Джонсон, який під будь-якими приводами не ставив законопроєкт про виділення допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на голосування.

Зараз необхідність нових засобів ППО очевидна у США всім і є велика ймовірність, що законопроєкт буде проголосований у нижній палаті американського парламенту одразу після великодніх канікул.

Читайте також: Найближчим часом Франція передасть Україні майже 80 установок Caesar

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк