24.05.2024, 19:53

Українські дрони нанесли удар по російській базі: супутникові знімки показують руйнування на аеродромі 'Кущевська'

аеродром

Супутникові знімки виявили наслідки великої атаки на військовий аеродром "Кущевська" в Краснодарському краї Росії, у ніч на 19 травня. Українські дрони завдали удару по цій стратегічно важливій місцевості, яка слугує базою для підготовки російських льотчиків.

Про це свідчать супутникові знімки, які опублікував проект "]]>Схеми]]>", передає Час Пік.

На даний момент відомо, що принаймні два російські винищувачі отримали серйозні пошкодження через цей напад.

Аналіз зображень від Planet Labs підтвердив, що після атаки на аеродромі залишилися пошкоджені літаки типу СУ. Згідно з висновками авіаційних експертів, Су-34 та Су-27 зазнали найбільших збитків, однак можливо і інші літаки, зокрема Су-30, також отримали ушкодження.

"Ми бачимо що з пошкодженими або знятими крилами стоїть Су-34, і явно пошкоджений Су-27 в іншій частині аеродрому. Також міг бути пошкоджений і Су-30, який майже не змінював своє положення з 11 травня і розташований поряд з ушкодженим Су-27", — наголосив авіаексперт Анатолій Храпчинський. 

Аеродром "Кущевська" раніше використовувався виключно для навчання майбутніх льотчиків, проте зараз, згідно з висновками аналітиків, Росія використовує його для проведення атак на українські території. Внаслідок цього нападу, більшість російських літаків були евакуйовані з території аеродрому.

Читайте також: У Білорусь, де зустрічаються Лукашенко та Путін, прилетів літак Януковича, - соцмережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк