26.05.2024, 13:00

Норвегія закриває в'їзд для більшості туристів із РФ з 29 травня

Норвегия закрывает въезд для большинства туристов из РФ с 29 мая

Влада Норвегії заявила про подальше посилення обмежень на в'їзд для громадян РФ. Норвегія з 29 травня відмовлятиме у в'їзді більшості російських туристів.

З 29 травня Норвегія перестане пускати російських туристів. У повідомленні, ]]>опублікованому ]]>на офіційному сайті уряду, сказано, що цей захід поширюється як на росіян, які встигли отримати норвезьку туристичну візу (їх фактично перестали видавати 2022 року), так і на власників візи, виданої іншою країною Шенгенської угоди, повідомляє Час Пік.

Норвегія відмовлятиме у в'їзді всім громадянам РФ, які прибувають до країни в туристичних та "інших цілях не першорядної важливості".

Винятки можуть бути зроблені для громадян РФ, які їдуть у гості до батьків, подружжя або дітей, які живуть у Норвегії, а також для росіян, які їдуть на роботу або навчання до Норвегії або інших країнах Шенгенської угоди.

"Рішення про обмеження можливостей для в'їзду відповідає зайнятій Норвегією позиції щодо необхідності спільної з нашими союзниками та партнерами реакції на незаконну агресію Росії проти України", - наголосила міністр юстиції та громадської безпеки Норвегії Емілі Енгер Мель.

Нагадаємо, Норвегія навесні 2022 року обмежила в'їзд росіян та призупинила видачу туристичних віз громадянам РФ. Восени 2023 року Норвегія запровадила заборону на в'їзд до країни легкових автомобілів із російськими номерами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк