31.05.2024, 20:12

В МЗС Литви вважають, що Україна може завдавати ударів по Білорусі

Марина Гончар | Всі новини автора
литва

У світлі напруженості в сусідніх країнах, міністр закордонних справ Литви, Габріелюс Ландсбергіс, на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Празі висловив погляд, який залучив увагу світової спільноти. Він заявив, що в разі розміщення Росією військових цілей на території Білорусі, Україна може мати право на відповідні удари проти них.

Ця заява висловлена у відповідь на запитання білоруської служби "Радіо Свобода" перед початком зустрічі, передає Час Пік.

Ландсбергіс також підкреслив необхідність, щоб Україна мала здатність захищатися в таких ситуаціях.

"Якщо Росія, побоюючись, що цілі можуть бути обстріляні в Росії, може перемістити їх кудись в іншому місці, то я вважаю, що вибір цілей теж потрібно перенести", – додав голова литовського МЗС.

Заяви Ландсбергіса набули особливої важливості на фоні нещодавніх повідомлень про підтвердження ударів України по території Росії. Зазначимо, що адміністрація президента США Джо Байдена, за інформацією, що з'явилася у ЗМІ, непублічно схвалила такі дії України, проте з використанням американської зброї лише неподалік Харківської області.

Ці нові розвитки подальше збільшують напругу в регіоні та підкреслюють необхідність ретельного моніторингу та дипломатичних зусиль для збереження миру та стабільності.

Читайте також: У Криму дрони СБУ вразили російську РЛС вартістю 100 мільйонів доларів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк