02.06.2024, 19:24

У Росії вирують масштабні лісові пожежі

В России бушуют масштабные лесные пожары

У 47 регіонах Росії діє пожежонебезпечний режим. За попередню добу зареєстровано різке зростання кількості та площі пожеж у Бурятії, де лісові пожежі вирують з 30 травня.

У Бурятії станом на 2 червня гасять 10 лісових пожеж. Минулої доби в республіці виявлено 6 нових загорянь. Причиною виникнення лісових пожеж стала суха гроза, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Переважно, вогонь стрімко поширюється у Муйському районі на півночі Бурятії. Крім того, пожежі зафіксовано у Курумканському, Баунтовському, Баргузинському, Єрівнинському, Окінському, Прибайкальському та Північно-Байкальському районах.

Загальна площа лісових пожеж станом на 2 червня становить 30,6 тис. га, з них 29,5 тис. га - у Муйському районі Бурятії.

Варто зазначити, що лісові пожежі охопили не лише Бурятію. Станом на 1 червня в Забайкальському краї РФ зареєстровано 25 лісових пожеж на площі майже 52 тис. га, в Амурській області продовжують гасити 9 лісових пожеж на площі понад 4,5 тис. га, в Республіці Саха - 7 лісових пожеж на площі близько 3 4 тис. гектарів.

У регіональних Telegram-каналах поширилося відео, зняте машиністом електропоїзда, який проїхав крізь пожежу в Муйському районі Бурятії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк