09.06.2024, 07:17

Помер генеральний секретар "Репортерів без кордону" Крістоф Делуар

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апопо

У суботу, 8 червня, у Парижі помер генеральний секретар міжнародної організації "Репортери без кордонів" Крістоф Делуар, йому було 53 роки.

Про це повідомили на офіційному сайті ]]>"Репортерів без кордонів"]]>, передає Час Пік.

На сайті зазначили, що Крістоф Делуар пішов з життя внаслідок нетривалої важкої хвороби.

"Ми шоковані, приголомшені та сповнені болю надто ранньою смертю. Він зробив організацію придатною для майбутнього в той час, коли дезінформація та напади на журналістів дедалі більше загрожують свободі преси, а автократії намагаються придушити вільну пресу. Ми глибоко вдячні йому за його невтомну відданість свободі преси", — заявила директор німецької секції "Репортерів без кордонів"

Крістоф Делуар очолював RSF на міжнародному рівні протягом 12 років, тобто ще з 2012 року. У 2018 році він заснував Форум інформації та демократії. Це ініціатива, яка виступає за верховенство права та вільну пресу як основу кожної демократії.

Аня Остергаус  додала, що правління та вся команда RSF Germany "глибоко стривожені" та думками вони разом із родиною Делуара. Однак, за її словами, організація продовжить свою роботу та працюватиме по всьому світу над зміцненням та підтримкою журналістики.

Довідка

"Репортери без кордонів" – міжнародна недержавна організація захисту прав людини, яка оберігає свободу слова в усьому світі. Вона проводить боротьбу з цензурою та виступає за звільнення журналістів, які перебувають у висновку, пов'язаному з їхньою професійною діяльністю.

Організація щорічно розповсюджує Індекс свободи преси, що є рейтингом країн за рівнем дотримання принципів вільних медіа. Рейтинг створюється на підставі анкетування журналістів, науковців та інших фахівців у всьому світі.

У 2023 році організація "Репортери без кордонів" повідомляла, що Україна посіла 79 місце у рейтингу щодо свободи преси у світі, піднявшись зі 106 позиції у 2022 році. Тим часом Росія опустилася на 9 позицій до 164 позиції у звітному періоді.

Читайте також:

"Користувачі масово скаржаться на проблеми": у роботі Telegram зафіксовано збій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк