15.06.2024, 17:08

У Швейцарії на тлі Саміту миру зібрався мітинг на захист українських військовополонених: деталі

Марина Гончар | Всі новини автора
мітинг

Під час першого дня Саміту миру, що проходив неподалік, близько 200 людей зібралися перед залізничним вокзалом Люцерна у Швейцарії, щоб висловити підтримку українським військовополоненим. Активісти закликали до глобальних зусиль для їх звільнення та припинення тортур.

У суботу вдень, 15 червня, на тлі Саміту миру, що відбувався у Бюргенштоку, приблизно 200 людей зібралися на мітинг перед залізничним вокзалом Люцерна, передає Час Пік з посиланням на швейцарське видання watson.

Мітингувальники вимагали від міжнародної спільноти більш активних дій щодо звільнення українських військовополонених, які утримуються в Росії. Активісти також вимагали забезпечення належного поводження з полоненими згідно з Женевськими конвенціями.

Учасники мітингу тримали українські прапори, плакати та банери. Один підліток підняв плакат з написом: "Я більше ніколи не побачу свого батька", а інший плакат свідчив: "Мій батько — герой". Багато з присутніх одягнули футболки з написом "Врятуйте українських військовополонених".

Мітинг був організований Товариством українців Швейцарії та членами родин українських військовополонених. Організатори прагнули привернути увагу світової спільноти до тяжкого становища полонених і наголосити на необхідності припинення їх тортур та негайного звільнення.

Нагадаємо, Саміт миру, що проходить 15-16 червня у Бюргенштоку, має на меті вироблення спільного розуміння шляху до справедливого та тривалого миру в Україні. На зустріч зібралися представники понад 90 країн, які обговорюють шляхи досягнення миру. Росія не була запрошена на цей захід. А у п'ятницю, напередодні саміту, президент Росії Володимир Путін озвучив свої умови для мирних переговорів з Україною.

Читайте також: Біля Саратова вибухнуло підземне газосховище - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк