04.07.2024, 08:31

У Чехії запустили серійне виробництво двох типів дронів для ЗСУ

В Чехии запустили серийное производство двух типов дронов для ВСУ

Чеська компанія UAC запустила серійне виробництво дронів ексклюзивно для української армії. Щороку планується випускати сотні безпілотників.

Чеська компанія UAC запустила серійне виробництво розвідувальних дронів Leleka-LR та ударних "Булава" ексклюзивно для ЗСУ. Про це ]]>повідомляє ]]>чеський портал E15, передає Час Пік.

UAC є філією приватної української компанії DeViRo, яка з 2014 року займається розробкою та виробництвом безпілотників військового класу. На потужностях компанії у чеському місті Коліні працюють близько 80 працівників, переважно українців. У компанії зазначили, що з масштабуванням виробництва UAC збільшуватимуть кількість працівників.

За словами виконавчого директора Павла Буланта, компанія практично не залежить від субпідрядників та закуповує, наприклад, електромотори та двигуни внутрішнього згоряння для безпілотників. Практично все інше вона виробляє сама - починаючи від електроніки та оптичних контейнерів до крил і корпусів. Поки що вся продукція йде в Україну, але в майбутньому планується вихід на інші ринки.

"Зараз постачання безпілотної техніки з Чехії в Україну є абсолютним пріоритетом. У майбутньому ми маємо намір отримати вирішальну частку центральноєвропейського ринку в категорії середніх безпілотників та постачати продукцію в збройні сили країн НАТО та інших держав", - заявив представник керівництва UAC Штефан Фюле.

В Чехии запустили серийное производство двух типов дронов для ВСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк