05.07.2024, 17:44

У липні Україна отримає велику кількість дронів від Латвії: скільки БПЛА поставлять ЗСУ

Марина Гончар | Всі новини автора
прорлол

Латвія надасть Україні нову значну партію військової допомоги. Цього разу це будуть 2,5 тисячі безпілотників на загальну суму €4 мільйони.

Про це повідомила ]]>прес-служба]]> міністерства оборони Латвії, передає Час Пік.

Передача дронів відбудеться поетапно протягом липня в рамках "коаліції дронів".

Йдеться про бойові дрони різних типів і можливостей, які відповідатимуть поточним потребам і завданням української армії. Зокрема, перша партія, що складається з 300 безпілотних літальних апаратів (БПЛА), буде передана вже найближчими днями.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс зазначив: "Спільно з членами міжнародної "коаліції дронів" ми постійно працюємо над постачанням в Україну бойових дронів різної потужності відповідно до поточних потреб і завдань української армії. Водночас значні кошти інвестуються в подальший розвиток і впровадження безпілотних технологій".

За інформацією Міністерства оборони Латвії, цього року країна виділила €20 мільйонів на потреби "коаліції дронів". З цих коштів понад €10 мільйонів призначено для закупівлі БПЛА у латвійської оборонної промисловості. У квітні та травні Латвія передала Україні 135 бойових дронів і засобів радіоелектронної боротьби на загальну суму приблизно €1 мільйон.

Цей крок Латвії є важливим жестом підтримки для України в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність. Надання такої великої кількості безпілотників підкреслює важливість міжнародної солідарності та координації зусиль для забезпечення ефективного захисту від агресії.

Читайте також:

Ріші Сунак залишає посаду прем'єр-міністра Великобританії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк