09.07.2024, 17:08

Аналіз відео показує "високу ймовірність" прямого влучання російської ракети в лікарню, - моніторингова місія ООН

Оксана Мовчан | Всі новини автора
варапо

Київська дитяча лікарня "Охматдит" постраждала від прямого влучання російської ракети. Такого висновку дійшла Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні, повідомляючи про цей інцидент на міжнародній арені.

Про це пише інформаційний ресурс ]]>Reuters]]>, передає Час Пік.

Даніель Белл, голова Моніторингової місії ООН, спілкуючись з журналістами в Женеві, заявила 9 липня: "Аналіз відеозапису та оцінка, зроблена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня зазнала прямого влучення, а не була пошкоджена внаслідок перехоплення системи зброї".

Вона зазначила, що команда, яка відвідала місце трагедії 8 червня, не може дійти остаточного висновку, однак, вважає, що ракету, ймовірно, запустила Росія. Белл також підкреслила необхідність подальшого розслідування для встановлення всіх обставин цього інциденту.

За словами Белл, багато людей, які перебували в лікарні під час удару, змогли врятуватися завдяки тому, що ховалися у підвалі.

"Інакше жертв було б набагато більше", – додала вона.

Цей трагічний інцидент є черговим нагадуванням про жахливі наслідки війни для цивільного населення і необхідність активізації зусиль для досягнення миру в Україні.

Тим часом аналітики інтернет-спільноти ]]>Molfar]]> знайшли пілотів МІГ, військових з в/ч 06987 аеродрому базування "Енгельс" та в/ч 33310 з "Шайковки". Саме вони причетні до атаки на дитячу лікарню "Охматдит" й українські міста 8 липня 2024 року.

Дані, фото, контакти 95 російських пілотів, командувачів, інженерів та їхніх родин, які віддають накази та запускають ракети по лікарнях, житлових будинках і дітях.

"Ракетний удар був цілеспрямованим — у матеріалі є фактчекінг російської атаки від Molfar, що спростовує пропаганду РФ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

"Бог терплячий, але всьому є межа": Алла Пугачова відреагувала на обстріл дитячої лікарні "Охматдит"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк