11.07.2024, 22:01

Росія намагалася вбити гендиректора Rheinmetall: США та Німеччина зірвали план

Марина Гончар | Всі новини автора
гендиректор Rheinmetall

Сполучені Штати Америки та Німеччина змогли запобігти спробі вбивства генерального директора німецької компанії Rheinmetall, яка постачає озброєння Україні.

Про це повідомляє ]]>CNN]]> з посиланням на американських високопосадовців, передає Час Пік.

На початку цього року розвідка США виявила, що уряд РФ планував убивство генерального директора Rheinmetall Арміна Паппергера. За словами джерел телеканалу, цей замах був одним із серії російських планів вбивств керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують Україну. План вбивства Паппергера був найбільш підготовленим і детально опрацьованим.

Американська розвідка оперативно поінформувала Німеччину про загрозу. Німецькі служби безпеки змогли забезпечити захист Паппергера та зірвати плани російських агентів. Завдяки швидким діям обох країн вдалося запобігти серйозному інциденту, який міг би мати значні наслідки для європейської оборонної промисловості.

Відповідаючи на питання про ймовірну загрозу його життю, гендиректор Rheinmetall сказав:

"Я завжди почуваюся в безпеці. Я дуже щаслива людина".

Компанія Rheinmetall є найбільшим німецьким виробником 155-мм артилерійських снарядів, які стали ключовою зброєю у війні в Україні. Найближчими тижнями компанія планує відкрити завод з виробництва бронетехніки в Україні. Перший цех із ремонту та виробництва бронетехніки вже почав працювати у рамках створеного спільного підприємства Укроборонпрому та Rheinmetall.

Нагадаємо, що наприкінці квітня ліві екстремісти, обурені постачанням зброї Україні, спалили дачний будиночок глави Rheinmetall Арміна Паппергера. Цей інцидент підкреслює високий рівень напруги та небезпеки, з якими стикаються керівники оборонної промисловості у зв'язку з їхньою підтримкою України.

Армін Паппергер неодноразово закликав європейські країни до створення великих збройових компаній, здатних конкурувати з американськими фірмами. Він висловлював думку, що конкретним країнам потрібно спеціалізуватися на певних військових технологіях. У перспективі важливо розміщувати промислові підприємства в багатьох країнах та нарощувати там виробництво.

Ця спроба вбивства демонструє, наскільки серйозно Росія сприймає підтримку України з боку європейських оборонних компаній. Операція зірвана завдяки співпраці та ефективній роботі служб безпеки США та Німеччини. Це підкреслює важливість міжнародної кооперації у протидії загрозам та забезпеченні безпеки керівників оборонної промисловості.

Читайте також: Російський льотчик після обстрілу "Охматдиту" здав своїх колег ГУР й передав секретні документи: подробиці - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк