15.07.2024, 20:04

Іспанія передає Україні 10 танків Leopard 2A4: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
птрплрод

Іспанія почала передачу Україні нової партії військової допомоги, що включає 10 бойових танків Leopard 2A4, кілька екскаваторів та значну кількість протитанкових ракет. Ця партія є частиною постійної підтримки, яку Іспанія надає Україні у боротьбі проти агресії.

Про це, з посиланням на пресслужбу ]]>Міністерства оборони]]> Іспанії, передає Час Пік.

Згідно з офіційним повідомленням, розпочалося мультимодальне транспортування в Україну 10 бойових танків Leopard 2A4. Ці танки пройшли процес ремонту та налаштування на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадайра. Після проведення всіх необхідних випробувань було підтверджено їх повну працездатність та готовність до бойових дій.

Очікується, що нова партія допомоги прибуде до Польщі вже цими вихідними, після чого техніка буде передана українським військовим.

"Збройні сили України нестимуть відповідальність за останній етап переміщення територією України до надання її в розпорядження оперативних підрозділів української армії", - йдеться в повідомленні.

Ця поставка є черговим кроком у збільшенні військової підтримки України з боку Іспанії. Загалом з новою партією танків Leopard 2A4 Іспанія передала Україні 20 таких танків. Іспанський уряд планує підготувати та передати ще одну партію танків у другій половині 2024 року, що демонструє довгострокову підтримку та співпрацю між країнами.

Передача танків Leopard 2A4 значно підвищить обороноздатність України та посилить її військові можливості на фронті. Ці танки відомі своєю надійністю, маневреністю та потужністю, що робить їх ефективними у різних бойових умовах. Українські військові вже мають досвід використання цієї техніки, що дозволить швидко інтегрувати нові одиниці у бойові підрозділи.

Передача такої значної партії техніки свідчить про рішучу підтримку Іспанією України у її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність. Ця співпраця також є важливим сигналом для інших країн, що надають військову допомогу Україні, підкреслюючи необхідність міжнародної підтримки у складні часи.

Читайте також:

Чи допоможе Польща збивати ракети над Україною: у НАТО дали відповідь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк