22.07.2024, 07:28

У російському Туапсе вночі лунали вибухи: ціллю БПЛА міг бути місцевий НПЗ

Взрыв в Туапсе / Архивное фото

У місті Туапсе Краснодарського краю РФ у ніч проти 22 липня з боку нафтопереробного заводу пролунала серія вибухів. Російська влада заявила про атаку БПЛА на місцевий НПЗ.

Місцеві жителі повідомляють, що чули з боку НПЗ близько п'яти вибухів, які прогриміли орієнтовно о 03:30, о 6:25 в районі нафтобази пролунало ще два гучні вибухи. Очевидці повідомляли про характерні звуки прольоту БПЛА, повідомляє Час Пік.

Глава Туапсинського району заявив, що в районі міста Туапсе система ППО вразила 8 БПЛА. Пошкоджень інфраструктури та житлових будинків нібито не виявлено, постраждалих немає.

Незважаючи на заяву влади, з опублікованого росіянами відео видно, що принаймні один із БПЛА влучив у ціль й почалася пожежа.

Довідково: Нафтопереробний завод у Туапсе – один з найстаріших у РФ, його збудували 1929 році. Потужність становить 12 млн тонн нафти на рік. Він виробляє лігроїн (моторне паливо), мазут, вакуумний газойль та дизельне пальне з високим вмістом сірки.

Туапсинський НПЗ вже було пошкоджено дронами СБУ на початку 2024 року. Після удару БПЛА 25 січня 2024 року Туапсинський НПЗ повністю зупинив переробку та видобуток нафти на три місяці. Робота відновилася наприкінці квітня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк