26.07.2024, 21:59

Прорив греблі в Челябінській області: затоплено будинки, оголошено режим НС

Марина Гончар | Всі новини автора
водохранилище

На Кіалімському водосховищі в Челябінській області Росії сталася серйозна аварія: сильні опади спричинили руйнування частини греблі завдовжки 100 метрів. Внаслідок інциденту оголошено режим надзвичайної ситуації, і мешканців найближчих населених пунктів попередили про можливу евакуацію.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік.

Надзвичайні служби повідомили, що опади "знесли частину греблі", що призвело до значного підвищення рівня води та загрози затоплення. В оперативному штабі Карабахського міського округу закликали мешканців селищ Кіолім, Мухаметів, Карасаєв, Байдашев та Сактаєв бути готовими до евакуації будь-якої миті.

За словами представників МНС області, сильні опади та збільшення припливу води до Кіалімського водосховища стали причиною змиву греблі завдовжки 100 метрів із загальної довжини 500 метрів.

Жителі постраждалих регіонів уже почали ділитися відео з місця подій. На цих відео видно, як вода затопила будинки, і люди змушені забиратися на дахи будинків, щоб урятуватися.

Увага! На відео є ненормативна лексика!

Кіалімське водосховище, розташоване на кордоні Карабахського та Міаського міських округів, було створено у 1979 році та є гідрологічною пам'яткою природи обласного значення. Водосховище займає площу 441 км², а його обсяг становить 14,56 км³.

Читайте також: Атака БПЛА по військовому аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області: стало відомо про наслідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк