28.07.2024, 15:14

У окупантів забиратимуть гаджети: рішення Держдуми РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

Комітет Держдуми РФ за "атакою" прийняв рішення про конфіскацію будь-яких засобів зв'язку у російських окупантів у так званій "своїй" зоні. Цей крок спрямований на запобігання масовим витокам інформації про втрати російських військ в Україні. На порушників чекає дисциплінарний арешт на строк до 10 діб.

Про це повідомляє Час Пік із посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС).

Основною причиною такого рішення стали масові витоки інформації. Російські військові, які прибули "звільняти" Україну та українців, скаржилися своїм родичам на порушення їхніх прав з боку командування, невиплату обіцяних коштів, великі втрати та небажання загинути на українських позиціях. Ці розмови призводять до того, що матері та дружини солдатів починають ставити владі незручні питання.

Нововведення викликало невдоволення серед російських військових командирів. Вони вважають, що суворе виконання цього наказу у рамках "Операцій об'єднаних сил" може призвести до "повного паралічу військового управління військами". Командири переймаються тим, що відсутність засобів зв'язку ускладнює координацію та управління підрозділами.

Як повідомили у ЦНС, нещодавно у тимчасово окупованому Донецьку стався інцидент із двома демобілізованими військовослужбовцями. "Вони не були залучені до роботи в рамках структури, яка була мобілізована через явну травму. Цей випадок створює складну ситуацію, в якій виявляються багато російських військових сил після повернення з фронту".

Конфіскація гаджетів у російських окупантів є відповіддю на витік інформації та спробу влади контролювати ситуацію на фронті. Однак це рішення викликає критику як серед самих військових, так і серед їхніх родичів, що створює глибокі проблеми у російській армії та суспільстві загалом.

Читайте також: Курську область РФ атакували БПЛА: що відомо про наслідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк