05.08.2024, 09:04

У російському Азові масштабна пожежа: вогонь підбирається до нафтосховища

В российском Азове масштабный пожар

У місті Азов Ростовської області РФ поряд із нафтосховищем сталася масштабна пожежа. Стовп чорного диму настільки високий, що його могли спостерігати жителі Батайська та західної частини Ростова-на-Дону.

У місті Азов Ростовської області РФ вдень 4 серпня сталася чергова масштабна пожежа біля нафтобази. Очевидці говорять про "атаку дронів", але влада не підтверджує цю інформацію й запевняє, що просто загорілося сміття та трава, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

За інформацією МНС РФ, спочатку загорілися трава та сміття "на відкритій території" у промзоні, але в результаті вогонь перекинувся на територію складу автопокришок. Мешканці Азова та сусідніх населених пунктів скаржаться на гар та дим.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив, що площа пожежі становить 5000 кв.м, є загроза розповсюдження на сусідні об'єкти, у тому числі на склад ПММ.

Влада стверджує, що нафтобаза не спалахнула. Однак деякі Telegram-канали пишуть, що судячи з кадрів очевидців, дим піднімається з території нафтобази.

Ввечері в МНС РФ заявили, що пожежу локалізовано, до гасіння залучено 120 осіб та 33 одиниці техніки. На місце займання слідує мобільна лабораторія для заміру повітря, на місце прибув пожежний поїзд.

Як зазначив губернатор області, швидко пожежу загасити не вдасться.

"Причини пожежі в Азові буде обов'язково встановлено, але пізніше після того, як загоряння загасять. Зараз завдання - ліквідувати горіння.

Як оцінюють спеціалісти, пожежа непроста. Вогонь охопив велику площу, гасити палаючі автопокришки складно. Тому очікувати швидкої ліквідації горіння не доводиться. Зараз сили та засоби для пожежогасіння нарощуються. Головне - вдалося мінімізувати загрозу поширення вогню на розташований поруч склад ПММ.

Прошу жителів не піддаватися паніці й не множити чутки, що поширюються", - ]]>написав ]]>Голубєв у Telegram.

Тим часом у місцевих пабликах пишуть, що "може рвонути так, що мало не здасться". Причина займання поки невідома, але місцеві жителі повідомляли про "атаку дронів".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: