09.08.2024, 08:00

Атака БПЛА на Липецьку область: на військовому аеродромі вибухнув склад з боєприпасами, введено режим НС

Атака БПЛА на Липецкую область / Фото: ASTRA, Telegram

У ніч проти 9 серпня Липецька область РФ зазнала масованої атаки БПЛА. Є "прильоти". На території Липецького муніципального округу запровадили режим НС. Ухвалено рішення провести евакуацію кількох населених пунктів.

У ніч проти 9 серпня російське місто Липецьк зазнало масованої атаки БПЛА. На військовому аеродромі сталося займання. Про це повідомило МНС у Липецькій області, передає Час Пік.

О 01:46 губернатор Липецької області Ігор Артамонов попередив, що на території регіону запроваджується режим повітряної небезпеки. Він закликав мешканців залишатися вдома та не підходити до вікон, тих, хто знаходиться на вулиці, зайти до найближчої будівлі, паркінгу чи підземного переходу.

За словами місцевих жителів, близько 2:30 ночі над містом почали лунати вибухи. Також було чутно звуки моторів у небі. За попередніми даними, система ППО збила кілька БПЛА. Місцеві жителі пишуть про пожежу на військовому аеродромі.

Пізніше губернатор області повідомив, що відбулася детонація вибухонебезпечних об'єктів далеко від цивільних будівель. На місці події працюють екстрені служби. При цьому він промовчав, що пожежа сталася на території військового летовища.

Місцева влада оголосила режим НС. Для забезпечення безпеки мешканців прийнято рішення провести евакуацію населених пунктів: Копцеви хутори, Федорівка, Яківлівка, Тинківка. Якщо подивитися на карту, можна помітити, що ці села розташовані недалеко від військового аеродрому.

Також дрони пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури. У Липецьку не ходить громадський транспорт.

За словами Артамонова, під час атаки БПЛА у Липецькій області постраждало шестеро людей, їм надають допомогу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк