10.08.2024, 07:13

В РФ БПЛА атакували підстанцію: без світла залишився Курчатов та низка районів Курської області

В РФ БПЛА атаковали подстанцию

У Жовтневому районі Курської області РФ ввечері 9 серпня внаслідок атаки БПЛА почалася пожежа на трансформаторній підстанції. Без світла залишилося місто Курчатов, в якому розташована Курська АЕС та ще низка районів області.

У Жовтневому районі Курської області РФ внаслідок падіння уламків на трансформаторну підстанцію виникла пожежа. Населені пункти у п'яти районах залишилися без світла, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов написав у Telegram, що енергопостачання відсутнє у Курчатові, а також у частині Курчатовського, Жовтневого, Великосолдатського, Обоянського, Бєловського районів.

"Внаслідок падіння уламків українського БПЛА літакового типу на трансформаторну підстанцію в одному з районів області виникла пожежа", - йдеться у повідомленні.

Тим часом у Міноборони РФ повідомили, що над Курською областю нібито було збито чотири українські БПЛА літакового типу.

Пізніше місцева влада поінформувала, що електропостачання в Курчатові та п'яти районах Курської області відновлено.

Разом з тим мер Курчатова Ігор Корпунков повідомив, що в кількох десятках кілометрів від міста, де розташована Курська АЕС, йдуть бойові дії.

"За кілька десятків кілометрів від кордонів нашого міста йдуть бойові дії. Обстановка напружена, діє режим надзвичайної ситуації. Проте всі служби, підприємства, у тому числі адміністрація міста працюють у штатному режимі", - написав Корпунков в Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк