14.08.2024, 08:41

Масована атака по російських аеродромах: "бавовна" на військових авіабазах

Віктор Білий | Всі новини автора
БпЛА

У ніч на 14 серпня кілька російських військових аеродромів зазнали масованої атаки безпілотників. За даними місцевих джерел, удари припали по авіабазах у Нижньогородській та Воронезькій областях, що викликало серйозні пошкодження та тривогу серед місцевого населення.

Однією з цілей атаки стала авіабаза "Саваслейка" у Нижньогородській області, де базуються літаки МіГ-31К, носії гіперзвукових ракет "Кинджал".

Місцеві жителі повідомляють про "десять прильотів" безпілотників з військової бази. Підтвердження цієї інформації від офіційних джерел поки немає, проте відомо, що доступ до села Саваслейка та міста Кулебаки було перекрито, що вказує на серйозність ситуації.

Губернатор Нижньогородській області підтвердив факт атаки, заявивши, що системи ППО та радіоелектронної боротьби активно працювали для відбиття удару.

"На місці працюють оперативні та екстрені служби, вживаються всі заходи щодо мінімізації наслідків", - повідомив він, додавши, що постраждалих, за попередніми даними, немає.

Увага! На кадрах присутня ненормативна лексика.

Атака не обмежилася однією авіабазою. У Воронезькій області під ударом опинилися аеродроми "Борисоглєбськ" та "Балтімор", де базуються літаки Су-34, які використовуються для ударів по Україні.

"Минулої ночі Воронезьку область атакували понад 35 безпілотників. За попередньою інформацією, внаслідок падіння уламків БПЛА пошкоджено кілька об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, комунальної інфраструктури, а також транспортні засоби", - написав губернатор області.

Міноборони заявило, що вночі Росію масово атакували дрони. Безпілотники збили у восьми областях. За даними міністерства, за ніч збили 117 безпілотників. Найбільше безпілотників, згідно з заявою відомства, збили над Курською та Воронезькою областями. Також атаку зазнали Білгородська, Нижньогородська, Волгоградська, Брянська, Орловська та Ростовська області.

Читайте також: "Війна вже в Анахіно, стріляють!": Жителі Орловської області РФ повідомляють про атаку безпілотників Primary tabs

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк