Error message

  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
14.08.2024, 16:31

Україна має законне право на проведення військових операцій у Курській області: позиція Фінляндії

Оксана Мовчан | Всі новини автора
аврпопо

Це твердження відображає не лише позицію Фінляндії, але й розуміння міжнародного права щодо права на самооборону.

Президент Фінляндії Олександр Стубб під час прес-конференції на Аландських островах висловив чітку підтримку права України на захист від агресії Росії, зокрема шляхом проведення військових операцій у Курській області, із посиланням на ]]>Yle]]>, передає Час Пік.

Стубб нагадав, що Росія систематично здійснює обстріли по території України, а також утримує під окупацією майже 20% її суверенної землі.

В умовах такої агресії Україна має повне право здійснювати контратаки, в тому числі й на території Курської області, щоб забезпечити безпеку своєї держави та її громадян.

"Україна захищається на Курському напрямку, проникнувши на глибину 30-40 кілометрів у російську територію. Вони (українці) мають на це повне право, і ми не бачимо жодних підстав обмежувати їхню діяльність", - заявив Стубб, підкреслюючи правомірність дій України на міжнародній арені.

Крім того, президент Фінляндії підтвердив, що Україна має повне право використовувати фінське озброєння у своїх операціях на території Росії. Стубб чітко заявив, що Фінляндія не запроваджує жодних обмежень щодо типу зброї або методів її застосування, які Україна може використовувати у своїй оборонній війні.

"Україна має повне право захищатися від російської агресії, і це повністю відповідає нормам міжнародного права", - підсумував президент Фінляндії.

Ця позиція Фінляндії демонструє солідарність з Україною в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність. Вона також підкреслює важливість дотримання міжнародних норм та підтримки країн, що зазнали агресії.

Читайте також:

Прорив ЗСУ у Курській області РФ може змінити хід війни, - аналітик

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк