15.08.2024, 08:59

Ще в одному районі Курської області РФ оголошено екстрену евакуацію жителів

объявлена экстренная эвакуация жителей

Пізно ввечері 14 серпня влада РФ оголосила екстрену евакуацію жителів Глушківського району Курської області.

Глава Глушківського району Курської області Павло Золотарьов увечері 14 серпня виступив з терміновою заявою. Він оголосив екстрену евакуацію місцевого населення. Причин екстреної евакуації чиновник не вказав. Однак відомо, що в районі тривають активні бойові дії, повідомляє Час Пік.

Як уточнив губернатор області Олексій Смирнов, відповідне рішення ухвалив регіональний оперативний штаб Курської області. За кілька годин до цього Смирнов заявляв, що обов'язкова евакуація стосується лише селища Глушково.

"Шановні земляки, прошу вас з розумінням поставитися до поточної ситуації й дотримуватися всіх рекомендацій від силовиків та місцевої влади", – написав Смирнов у Telegram.

Координацію процесу евакуації місцевих мешканців оперштаб поклав на силові структури, місцеву адміністрацію та т.зв. дружинників Курського центру "Патріот".

Нагадаємо, місцеві жителі евакуюються або самостійно виїжджають з  Суджанського, Рильського, Великосолдатського, Льгівського та Коренівського районів Курської області.

Довідково: Глушківський район розташований у південно-західній частині Курської області, межує з Суджанським районом. Адміністративний центр – селище Глушково, яке розташоване за 10 км від кордону з Україною та за 150 км від Курська.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк