15.08.2024, 15:55

У Франції зіткнулись два винищувачі: загинули двоє пілотів

Оксана Мовчан | Всі новини автора
орпорп

Вчора у Франції сталася трагічна авіакатастрофа, в якій загинули два пілоти під час навчально-тренувального польоту. Інцидент стався з двома військовими літаками Mirage, що призвело до значних втрат для французьких ВПС.

Про це, з посиланням на ]]>The Independent]]>, передає Час Пік.

Президент Франції Еммануель Макрон сьогодні висловив свій глибокий смуток з приводу загибелі пілотів. Він зазначив, що країна втратила двох героїв, які присвятили свої життя служінню нації.

"Ми із сумом дізналися про загибель капітана Себастьєна Мабіре та лейтенанта Матіса Лоренса в авіакатастрофі під час навчально-тренувального польоту на літаку Rafale", – зазначив Макрон у своїй офіційній заяві.

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню також висловив співчуття родинам загиблих і подякував усім, хто бере участь у пошукових та рятувальних операціях. Він повідомив, що одного з пілотів було знайдено живим, що стало маленьким промінчиком надії в цій трагедії. Лекорню також зазначив, що пошукові роботи на місці аварії тривають, і влада робить все можливе для встановлення обставин катастрофи.

"Ми висловлюємо глибоку вдячність нашим збройним силам, а також жандармам, які були мобілізовані для пошуків і забезпечення безпеки району", – підкреслив міністр.

Ця трагедія стала великим ударом для Франції, яка завжди пишалася своїми військовими авіаторами. Загибель пілотів нагадує про небезпеки, з якими вони стикаються щодня, виконуючи свої обов'язки на захисті національної безпеки.

Читайте також:

Масштабна пожежа у Підмосков'ї: до гасіння пожежі залучили авіацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк