20.08.2024, 16:11

ЗСУ знищили підземний командний пункт росіян у Курській області: опубліковано відео

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 20 серпня, на офіційних медіаресурсах Збройних сил України було опубліковано відео, яке демонструє успішне знищення підземного командного пункту російських окупантів на Курському напрямку.

Як повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, удару було завдано за допомогою французької керованої авіабомби "AASM Hammer", передає Час Пік.

Ролик, опублікований у мережі, і двох частин. У першій показаний момент запуску бомби з винищувача, а в другій частині, знятій безпілотним контрольним літальним апаратом, показано, як бомба потрапляє на територію військової частини й вибухає. Вибух виявився глибоким, утворивши дві воронки, що горять, на місці удару.

Цей удар був після підриву трьох мостів у Курській області, що привернуло увагу військових експертів до загрози оточення великого російського угрупування в Глушківському районі. Однак, як зазначив військовий експерт та координатор групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі, справжнє оточення може загрожувати російським військам в іншій ділянці Курської області.

Коваленко підкреслив, що навіть якщо російські війська зможуть частково уникнути оточення, вони будуть змушені рухатись вкрай важко. За його словами, ЗСУ зможуть взяти під контроль ще близько 30 км² території Курської області.

"Поки всі обговорюють можливе оточення в Глушківському районі, справжнє оточення може загрожувати росіянам в іншому місці Курської області. Стежте за подіями, навіть якщо росіяни частково виберуться з оточення, то тільки з великими труднощами, а ЗСУ додадуть до своєї скарбнички ще +30 км²", – написав Коваленко.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила законопроект про соцзахист військових, які воюють у РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк