23.08.2024, 08:21

Удар по російському військовому аеродрому "Маринівка": з'явилися супутникові знімки наслідків

Удар по российскому военному аэродрому "Мариновка"

У мережі з'явилися супутникові знімки наслідків нічних ударів СБУ та ССО по аеродрому "Маринівка" у Волгоградській області РФ. На момент атаки українських військових на аеродромі могли перебувати 14 російських літаків Су-24 та 15 літаків Су-34.

OSINT-дослідник MT Anderson опублікував супутникові знімки з аеродрому "Маринівка" у Волгоградській області РФ, по якому в ніч проти 22 серпня було завдано удару. На аеродромі базувалися літаки 2-ї окремої розвідувальної авіаційної ескадрильї, повідомляє Час Пік.

OSINT-спеціаліст зазначив, що на авіабазі видно значні руйнування навколо ангарів та трохи на північ. OSINT-дослідники "КиберБорошно" заявили, що на аеродромі знищено щонайменше один Су-34, ще один пошкоджено.

На супутникових знімках видно кілька повністю знищених ангарів, пошкоджені складські приміщення, а також велику площу пожежі на території авіабази.

Варто відзначити, що аеродром Маринівка – це єдиний аеродром у Росії, де було збудовано укриття для літаків. Але це скоріше ангари для захисту від погодних умов, які не можуть захистити від уламків.

Нагадаємо, у ніч проти 22 серпня відбулася атака на військовий аеродром "Маринівка", розташований у селищі Октябрьске у Волгоградській області РФ. Система моніторингу пожеж NASA зафіксувала пожежі на аеродромі "Маринівка" після атаки ЗСУ. Місцеві жителі повідомляли, що після атаки горить та детонує військовий аеродром. Губернатор Волгоградської області Бочаров підтвердив інформацію про пожежу на військовому об'єкті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк