29.08.2024, 16:05

Подолавши понад 1400 км: Генштаб підтвердив атаки на стратегічні об'єкти в глибині Росії

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч на 28 серпня Сили оборони України завдали ударів по трьох стратегічних об'єктах на території Росії, подолавши відстань понад 1,4 тисячі кілометрів.

Генштаб ЗСУ підтвердив успішні атаки на нафтобази в Ростовській та Кіровській областях, а також на польовий артилерійський склад у Воронезькій області, передає Час Пік.

За інформацією Генштабу, першою метою став об'єкт у Ростовській області – нафтобаза "Атлас". Внаслідок атаки виникла пожежа на території вертикальних резервуарів, яка охопила вже чотири резервуари з пальним. Пожежа продовжує спалахувати, і на момент публікації її загасити не вдалося.

Наступним об'єктом стала нафтобаза "Зеніт" у Кіровській області. Ця подія стала вперше зафіксованою нагодою атаки дронів на цю область, яка розташована більш ніж за 1400 кілометрів від кордону з Україною. В результаті атаки спалахнули два резервуари на комбінаті "Зеніт" у Котельничі. Губернатор Кіровської області Олександр Соколов повідомив, що два безпілотники були збиті, а троє впали на територію комбінату і спалахнули. За його словами, спалах був оперативно загашений, і значних пошкоджень не сталося. На місці пригоди працюють оперативні служби.

Крім того, в ніч на 28 серпня російська влада повідомила про п'ять ударів безпілотників у районі Казані та Нижньокамська. Місцеві жителі повідомляють про шість ударів. За даними росЗМІ, у зв'язку із загрозою атак аеропорти Казані та Нижньокамська були приведені в стан підвищеної готовності за планом "килим".

Увага! На кадрах присутня ненормативна лексика.

Читайте також: Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк