29.08.2024, 18:38

Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16: повна свобода дій та радіусу застосування

Марина Гончар | Всі новини автора
авжпдвоп

Нідерланди не запроваджують жодних обмежень на використання Україною винищувачів F-16, включно з радіусом їх дії.

Ця позиція підтверджується заявою командувача збройних сил Нідерландів, генерала Онно Ейхельсхайма, зробленою в коментарі для ]]>NOS]]>, передає Час Пік.

"Ми не встановлюємо жодних обмежень на використання та радіус дії F-16 за умови дотримання законів війни", – зазначив генерал Ейхельсхайм.

Це означає, що українські військові зможуть використовувати ці винищувачі на власний розсуд, включно з їх застосуванням на територіях, які вважають за потрібне, дотримуючись при цьому норм міжнародного гуманітарного права.

Генерал також висловив своє захоплення стратегією українських військових, зокрема їхньою операцією в Курській області, яку назвав "геніальною з практичної точки зору".

За словами Ейхельсхайма, українські війська змогли взяти під контроль значні території, застосовуючи нові тактики, що, на його думку, створило серйозну "дилему для Путіна".

"Україна повинна діяти інакше, ніж у попередній період, адже тепер ситуація на фронті статична. Тому я добре розумію з військово-оперативної точки зору, чому Україна обирає такі дії", – пояснив він.

Також командувач збройних сил Нідерландів наголосив, що не має заперечень щодо застосування наданої Україні зброї, включно з винищувачами F-16, під час бойових дій в Курській області.

"Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, за власним бажанням, за умови дотримання гуманітарного права війни", – підсумував Ейхельсхайм.

Таким чином, позиція Нідерландів щодо використання F-16 демонструє повну підтримку українських військових зусиль і готовність допомагати Україні у захисті своєї територіальної цілісності.

Читайте також:

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк