31.08.2024, 11:58

На Камчатці в районі вулкана Вачкажець зник вертоліт Мі-8 з туристами

Вертолет "Ми-8" / Фото: Сергей Бобылев

На Камчатці в районі вулкана Вачкажець зник вертоліт Мі-8, який належав компанії "Вітязь Аеро". Повітряне судно зникло з радарів за десять хвилин після зльоту. На борту було два десятки туристів.

На Камчатці зник вертоліт Мі-8, який належав компанії "Вітязь Аеро". Триває пошуково-рятувальна операція, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Вертоліт "Мі-8Т" вилетів зранку 31 серпня з майданчика в районі вулкана Вачкажець до села Миколаївка. Він мав подолати відстань 25 км, але у призначений час не вийшов на зв'язок. За даними Росавіцації, на борту було 19 пасажирів та троє членів екіпажу.

"Повітряне судно здійснювало переліт з майданчика в районі вулкана Вачкажець на майданчик Миколаївка (17 кілометрів на південний захід від аеропорту Єлизово). Але в призначений час, близько 07:15 МСК, екіпаж вертольота не вийшов на зв'язок", - повідомляє пресслужба Росавіації.

На пошуки зниклого гелікоптера вилетів інший Мі-8. Ще один вертоліт Мі-8 та наземна група рятувальників готові відправитися маршрутом зниклого повітряного судна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк