31.08.2024, 20:32

Українські Повітряні сили знищили російський дрон "Орион" на Курському напрямку

Марина Гончар | Всі новини автора
рплро

У суботу, 31 серпня, Повітряні сили Збройних сил України успішно збили російський безпілотний літальний апарат "Орион" на Курському напрямку.

Цю інформацію оприлюднили на офіційному каналі Повітряних сил у ]]>Telegram]]>, наголосивши, що це не перший випадок, коли українські військові знищують подібні безпілотники ворога, передає Час Пік.

Дрон "Орион" є середньовисотним безпілотником великої тривалості польоту, здатним виконувати різноманітні завдання. Ця модель була введена на озброєння російської армії лише у 2020 році.

З моменту введення в експлуатацію, "Орион" активно використовувався для патрулювання визначених районів та нанесення ударів по противнику різними видами боєприпасів.

Характеристики дрона "Орион":

  • Вага: 1150 кг
  • Бойове навантаження: 200 кг
  • Боєприпаси: здатний нести 4 одиниці різного призначення, зокрема ракети класу "повітря-земля"
  • Бортове обладнання: оснащений для проведення візуальної, радіолокаційної та радіотехнічної розвідки

Цей інцидент ще раз підкреслює здатність українських Повітряних сил ефективно протидіяти російським безпілотникам, що використовуються для розвідувальних і ударних місій.

Знищення таких безпілотників є важливим кроком у захисті українського повітряного простору та ускладнює російським силам виконання їхніх завдань на фронті.

Читайте також:

В Курській області знищено чергову колону російської техніки та понтонну переправу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк