02.09.2024, 16:25

У Курській області тероборона обстріляла мирних жителів, прийнявши їх за диверсантів

Віктор Білий | Всі новини автора

Вночі 2 вересня в Курській області РФ стався інцидент, у якому бійці територіальної оборони відкрили вогонь цивільними, взявши їх за українську диверсійно-розвідувальну групу.

Інформацію про це поширив російський воєнний кореспондент Роман Сапоньков, повідомляє Час Пік.

За даними Сапонькова, інцидент стався на трасі Курськ-Льгов, всього за 12 кілометрів від лінії фронту. Він повідомив, що бійці так званого "полку територіального захисту", почувши про можливий прорив диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) на вказану трасу, почали стріляти по всьому, що рухалося. Внаслідок обстрілу є поранені, але, за словами кореспондента, загиблих наразі немає.

Сапоньков зазначив, що випадки стрілянини зі своїх територіальної оборони відбуваються не вперше і пов'язав це з низьким рівнем підготовки бійців. Він висловив сумнів щодо ефективності такої тероборони, наголошуючи, що на постах найчастіше опиняються люди, які не мають достатнього досвіду та підготовки, що, на його думку, веде до подібних інцидентів.

"Якщо хтось хоче тактичного досвіду і можливостей стати героєм, нехай підписує контракт з Міністерством оборони РФ, де для цього є всі умови. А поки що ми спостерігаємо озброєних людей у ​​тилу, які не мають потрібного рівня підготовки й здатні лише на подібні інциденти", - додав Сапоньков.

Читайте також: В Курській області знищено чергову колону російської техніки та понтонну переправу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: