05.09.2024, 08:46

Винищувачі ВПС Білорусі піднімали в небо на перехоплення російських "шахедів"

"Шахед" / Фото: Reuters

У білоруському місті Гомель у ніч проти 5 вересня пролунали вибухи. Над містом збивали безпілотники. Швидше за все, це були російські "шахеди", які атакували Україну та збилися з курсу.

У Білорусі над Гомелем у ніч проти 5 вересня збивали ударні дрони "Shahed". У небо підняли винищувачі білоруських ВПС. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали, передає Час Пік.

Два дрони камікадзе зайшли до Гомельської області Білорусі з Чернігівської області України. "Шахеди" рухалися у напрямку Гомеля. Як повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн", близько 01:30 з аеродрому Барановичі підняли в небо черговий винищувач. Пізніше мешканці Гомельського району чули звуки вибухів.

У соцмережах писали, що уламки збитого безпілотника впали на одній з вулиць міста. Про постраждалих та руйнування не повідомлялося.

Вже пізніше український моніторинговий канал "Николаевский Ванёк" ]]>писав]]>, що до повітряного простору Білорусі поблизу населеного пункту Хойники увійшов ще один "шахед". З аеродрому Барановичі о 02:20 підняли другий винищувач ВПС Білорусі.

Telegram-канали публікують відео, як стверджується, зняті сьогодні вночі у Гомелі. У небі видно вогняний слід від, ймовірно, падаючого "шахеда".

Офіційної інформації про руйнування та постраждалих немає.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк