06.09.2024, 08:38

Британія надасть Україні 650 легких багатоцільових ракет для посилення ППО

Легкие многоцелевые ракеты LMM / Фото: Минобороны Великобритании

Велика Британія надасть Україні партію легких багатоцільових ракет (LMM) на суму 162 млн фунтів стерлінгів (понад 213 млн доларів).

Британський уряд в рамках контракту щодо посилення української протиповітряної оборони до кінця року почне постачати Україні партію з 650 універсальних малогабаритних багатоцільових керованих ракет Lightweight Multirole Missile (LMM) вартістю 213 млн доларів. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті Міноборони Великої Британії, передає Час Пік.

Як йдеться у прес-релізі відомства, 6 вересня на черговому засіданні контактної групи з оборони України на базі ВПС США у Рамштайні офіційно про ракети оголосить міністр оборони Джон Гілі.

"Угоди досягнуто після двосторонньої зустрічі між Джоном Гілі та його українським колегою Рустемом Умєровим у Лондоні на початку цього тижня, де вони обговорили, як Велика Британія продовжить військову підтримку України протягом наступних місяців", - йдеться у повідомленні.

Ракети виготовлять у Белфасті на заводі французької військово-промислової корпорації Thales. У Міністерстві зазначили, що ракети вагою 13 кг й дальністю близько 6 км можуть запускатися з різних носіїв та застосовуватись проти дронів та інших цілей у повітрі, на землі та на морі.

Загалом Україна отримає 650 легких багатоцільових ракет на суму 162 млн фунтів стерлінгів. У міністерстві оборони Великої Британії повідомили, що перша партія ракет очікується до кінця року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк