06.09.2024, 11:38

Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" для участі у засіданні Контактної групи з питань оборони України

"Рамштайн"

Президент України Володимир Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" - опорний пункт ВПС США на території ФРН. Він візьме участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що візьме участь у засіданні Контактної групи з оборони України. Про це він написав 6 вересня у соцмережах, повідомляє Час Пік.

"Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор. Потрібно, щоб уся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила в бойові бригади. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий мир, якого ми прагнемо", - написав Зеленський у ]]>Facebook]]>.

Президент України зустрінеться з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном та Борисом Пісторіусом, проведе переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Після цього Зеленський вирушить до Італії, де відбудеться міжнародний економічний форум "Амброзетті". Заплановано зустрічі з представниками італійського бізнесу, переговори з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні.

Як раніше повідомляла заступник прессекретаря Міністерства оборони США Сабріна Сінгх, на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн головними темами стануть посилення можливостей протиповітряної оборони України та активізація оборонної промисловості країн-учасниць.

"Україна має велике значення для міжнародної безпеки, і зусилля Контактної групи залишатимуться ключовими у боротьбі України за свободу та суверенітет", - сказала Сінгх.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк