08.09.2024, 09:21

Режим НС, евакуація та перекриття траси "Воронеж-Луганськ": детонація складу у Воронезькій області триває

пожар на складе в Воронежской области

Російська влада ввела додаткові заходи безпеки у зв'язку з пожежею та детонацією вибухонебезпечних предметів в Острогозькому районі Воронезької області РФ.

Через детонацію складу боєприсів у Воронезькій області повністю перекрито рух автотранспорту на ділянці дороги "Воронеж-Луганськ". Про це повідомив голова регіону Олександр Гусєв, передає Час Пік.

За його даними, автодорогу "Воронеж-Луганськ" перекрито з 51-го по 105-й кілометр. Гасіння пожежі ускладнюється детонацією.

Крім того, на території Острогозького району діє режим НС. З прилеглих до місця події населених пунктів евакуйовано кілька сотень людей.

Нагадаємо, у ніч проти 7 вересня в селі Солдатське Воронезької області БПЛА вразили склад з боєприпасами, внаслідок чого виникли пожежа та детонація. Губернатор Гусєв заявив, що безпілотний літальний апарат "було виявлено та пригнічено", але "внаслідок падіння БПЛА виникла пожежа, яка перейшла на вибухонебезпечні предмети". Поки що губернатор Воронезької області не відрапортував, що пожежу вдалося ліквідувати.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко повідомив, що удару було завдано по військовому складу, де знаходилися північнокорейські ракети.

Руководитель ЦПД Андрей Коваленко

У мережі з'явилися нові супутникові знімки палаючого складу боєприпасів у Воронезькій області РФ. Знімки виклав користувач Твіттер (Х) під ніком AS-22. На кадрах видно, що на складі вирують пожежі після детонації боєприпасів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк