08.09.2024, 10:54

Російські БПЛА порушили повітряний простір Румунії під час атаки на Україну

Иллюстративное фото / Открытый источник

Група російських ударних безпілотників під час масованої атаки БПЛА на південь України в ніч проти 8 вересня порушила повітряний простір Румунії в районі Сабангії поблизу чорноморського узбережжя.

Російські війська в ніч проти 8 вересня атакували Україну ударними дронами "Shahed". Під час атаки безпілотники вкотре порушили повітряний простір Румунії. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ, передає Час Пік.

ВС ВСУ ВС ВСУ

У румунських повітах Тулча та Констанца жителі отримали оповіщення від системи R0-Alert, яке попереджає про ризик падіння об'єктів у повітряному просторі після атаки РФ на Україну поблизу румунського кордону. Станом на ранок 8 вересня Міністерство національної оборони Румунії не фіксувало падіння невідомих об'єктів на території країни.

Це вже не перший випадок, коли російські безпілотники порушують повітряний простір Румунії під час атак на Україну. У липні на тлі масованої повітряної атаки Румунія піднімала в небо винищувачі F-16. А в серпні Міністерство національної оборони Румунії підтверджувало інформацію про виявлення фрагментів невідомого БПЛА поблизу села Періправа у повіті Тулча.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк