09.09.2024, 12:07

Російські дрони падають на території НАТО через нашу бездіяльність - глава МЗС Литви

Министр иностранных дел Литвы Габриэлюс Ландсбергис

До падіння на територію НАТО дронів, які РФ запускає по Українs, призвела бездіяльність країн-союзників по Альянсу.

Російські дрони падають на території країн НАТО через бездіяльність союзників. Про це заявив глава МЗС Литви Габрієлюс Ландсбергіс, передає Час Пік.

За його словами, те, що ще 3 роки тому вважалося б неприпустимим, сьогодні вважається рутиною.

"Інциденти, немислимі ще 3 роки тому, тепер вважаються рутиною. Ніщо не повинно падати на Україну, чи Латвію, чи будь-де на території НАТО, але це нова реальність, до якої призвела наша бездіяльність", - написав Габріелюс Ландсбергіс на своїй сторінці в мережі Х (відома раніше як Twitter).

Він додав, що Литва підтримуватиме рішучу відповідь союзників.

Нагадаємо, група російських ударних безпілотників під час масованої атаки БПЛА на південь України в ніч проти 8 вересня порушила повітряний простір Румунії в районі Сабангії поблизу чорноморського узбережжя.

У румунських повітах Тулча та Констанца жителі отримали оповіщення від системи R0-Alert, яке попереджає про ризик падіння об'єктів у повітряному просторі після атаки РФ на Україну поблизу румунського кордону. Це вже не перший випадок, коли російські безпілотники порушують повітряний простір Румунії під час атак на Україну. У липні на тлі масованої повітряної атаки Румунія піднімала в небо винищувачі F-16. А в серпні Міністерство національної оборони Румунії підтверджувало інформацію про виявлення фрагментів невідомого БПЛА поблизу села Періправа у повіті Тулча.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк