11.09.2024, 21:45

США виділяють Україні допомогу на понад 700 мільйонів доларів: деталі нового пакета від Ентоні Блінкена

Марина Гончар | Всі новини автора
адпалапо

Під час свого візиту до Києва держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення Україні нового пакета фінансової допомоги в розмірі понад 700 мільйонів доларів. Цей великий внесок з боку США стане частиною стратегічної підтримки України у її боротьбі з агресією Росії та зусиллях по відновленню інфраструктури.

Згідно з інформацією, ]]>озвученою ]]>Блінкеном, значна частина допомоги буде спрямована на відновлення та зміцнення енергетичної системи України, передає Час Пік.

Оскільки Росія неодноразово завдавала ударів по українських енергетичних об'єктах, особливо в переддень очікуваної важкої зими, підтримка в цьому напрямку є надзвичайно актуальною. Зокрема, 325 мільйонів доларів з нової допомоги будуть використані для:

  • Відновлення та ремонту енергогенеруючих потужностей України.
  • Забезпечення резервного електроживлення в надзвичайних ситуаціях.
  • Посилення фізичної безпеки критичної енергетичної інфраструктури.

Окрім того, близько 290 мільйонів доларів будуть направлені на підтримку програм, що забезпечують продовольством, водою, житлом, медичною допомогою та освітою для українців, які постраждали від війни, а також для біженців, які опинилися за межами країни.

Залишок допомоги, а це 102 мільйони доларів, буде спрямовано на заходи з розмінування. Ці кошти допоможуть у розмінуванні територій, що є критично важливим для безпеки та відновлення нормального життя в постраждалих регіонах.

Цей новий пакет допомоги є частиною широкого зобов’язання США підтримувати Україну у її боротьбі за суверенітет та відновлення інфраструктури, яка постраждала від тривалих і інтенсивних бойових дій.

Читайте також:

Дебати між Трампом і Гарріс: основні заяви та моменти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк