18.09.2024, 07:54

У Тверській області РФ після атаки БПЛА горить і детонує склад із боєприпасами

У Тверській області РФ після атаки БПЛА горить і детонує склад із боєприпасами

У російському місті Торопець Тверської області після атаки БПЛА горить та детонує склад боєприпасів. Влада ухвалила рішення про часткову евакуацію населення.

У Тверській області РФ у ніч проти 18 вересня лунали потужні вибухи. Місцева влада заявила про атаку безпілотників. У соцмережах пишуть про влучання по складах з боєприпасами, повідомляє Час Пік з посиланням на росЗМІ.

За словами губернатора Тверської області Ігоря Руденя, пожежа розпочалася через падіння уламків. Проводяться необхідні заходи щодо часткової евакуації населення. Як повідомляє місцева адміністрація, жителів Торопця евакуювали до сусіднього міста – Західної Двіни.

Як ]]>пише ]]>Telegram-канал ASTRA, у Торопці знаходиться в/ч 54169 й її вже як мінімум двічі раніше атакували дрони.

"Влада регіону та Міноборони РФ про це не повідомляла. Як писала ASTRA, в/ч 54169 у місті Торопець була атакована 2 безпілотниками рано вранці 29 червня. Обидва безпілотники вибухнули, на території військової частини виникла пожежа. Як раніше повідомляла ASTRA, цю ж військову частина безпілотника вже атакувала вночі 5 травня. Тоді дрон теж упав на території військової частини, внаслідок чого виникла пожежа", - йдеться в повідомленні.

За даними Telegram-каналу ASTRA, місцеві жителі скаржаться, що пенсіонери не можуть самі дістатися місця збору та не знають, як їм евакуюватися. Також жодної інформації адміністрація не надає про способи евакуації для мешканців сіл.

Тверская область / новости соцсетей

Тверская область РФ Тверская область РФ

"Село, що знаходиться поряд з атакованим складом боєприпасів у Тверській області, через пожежу виявилося відрізаним для евакуації, люди чекають допомоги на березі озера, човнів на всіх не вистачає...

Як з'ясувала ASTRA, село Цикареве знаходиться прямо навпроти складів однієї з військових частин. Судячи з карт, склади розташовані в передмісті Торопця - поряд з селами Цикареве, Кудине та Заріччя. Як раніше писала ASTRA, у Торопці знаходиться в/ч 54 169 ТТ. Також у Торопці знаходиться ще одна військова частина - колишня в/год 55443, нині - 11777", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні.

Тверська стала 5 областю РФ, де фіксували атаку дронів у ніч проти 18 вересня. Раніше про атаку безпілотників заявила влада Брянської, Смоленської, Тульської та Орловської областей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк