22.09.2024, 12:24

У Росії випробування міжконтинентальної ракети закінчилися повним провалом - величезною вирвою

Віктор Білий | Всі новини автора

Росія знову зіткнулася з невдачею під час випробувань міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 "Сармат". П'ятий запуск на ракетному полігоні поблизу Плесецького космодрому завершився катастрофою: ракета вибухнула в шахті, залишивши за собою величезний кратер і серйозні руйнування.

Згідно з інформацією, опублікованою користувачем MeNMyRC у соцмережі "Х" та підтвердженою OSINT-аналітиком MT_Anderson, на супутникових знімках від Planet Labs чітко видно кратер, оточений випаленими ділянками землі, передає Час Пік.

"Випробування РС-28 'Сармат' стало повним провалом. Це вже четверта невдала спроба", - наголошується в повідомленні.

За попередніми даними, причиною вибуху могла стати подія з двигуном, який працює на рідкому паливі. Аналітики не виключають можливості падіння ракети під час запуску, що також могло призвести до руйнування пускового майданчика та виникнення пожежі в навколишніх лісах. На знімках чітко видно кілька пожежних машин, готових до ліквідації наслідків.

Попри неодноразові заяви російської влади про те, що "Сармат" вже перебуває на бойовому чергуванні, випробування ставлять під сумнів надійність цієї системи озброєнь. Зараз лише один із п'яти запусків ракети виявився успішним, що викликає питання про її боєздатність і технічну надійність.

Читайте також: Росія відмовилася від участі у другому Саміті миру

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: