22.09.2024, 19:37

Британія закликає США дати "зелене світло" Україні на удари по цілях у РФ

Марина Гончар | Всі новини автора
іввіаа

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі звернувся до Сполучених Штатів з проханням надати Україні "зелене світло" для проведення ударів по російських цілях за допомогою ракет Storm Shadow. Він підкреслив, що нині настав критичний момент для демонстрації сміливості з боку союзників, які підтримують Україну.

Про це, з посиланням на ]]>The Guardian]]>, передає Час Пік.

На конференції лейбористів у Ліверпулі, Леммі висловив занепокоєння щодо поглиблення проблем, пов’язаних із війною в Україні, особливо в період, коли ситуація може ускладнитися наприкінці 2025 року та в 2026 році.

"Це критичний час для прояву сміливості, терпіння і стійкості з боку союзників", — зазначив він, очевидно, маючи на увазі Білорусь, яка досі стурбована ризиками, пов'язаними з використанням Storm Shadow для ударів по території Росії.

Леммі також підкреслив, що Україна та її союзники активно обговорюють, які додаткові заходи необхідні для підтримки країни, окрім спроби утримати фронт на сході.

"Я, як міністр закордонних справ, не можу коментувати деталі військових операцій, оскільки це може лише допомогти Путіну. Проте, між союзниками триває активне обговорення того, як ми можемо підтримати Україну напередодні зимового періоду", — додав він.

Відзначимо, що кількома днями раніше президент України Володимир Зеленський знову звернувся до американського президента Джо Байдена з проханням дозволити Україні завдавати далекобійні удари по російській території. Цей заклик пролунали перед їхньою зустріччю у Нью-Йорку. Зеленський заявив, що питання досі залишається відкритим, попри те, що британський прем'єр Кір Стармер особисто лобіював його на зустрічі з Байденом.

Британія вже передала Україні ракети Storm Shadow, однак для проведення ударів по російських цілях необхідно отримати дозвіл від європейських партнерів та США. Відомо, що ці ракети використовують американську систему наведення та радіоелектронної боротьби, що підкреслює важливість міжнародної координації в цьому питанні.

Таким чином, заклик Леммі вказує на зростаючу напругу в переговорах щодо військової підтримки України та можливі зміни в стратегії захисту від російської агресії.

Читайте також:

У Ростовській області пролунали вибухи: в мережі повідомили про дронову атаку і публікують фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк