23.09.2024, 10:45

Сніговий колапс у Південній Африці: дорогі заблоковано, місцеві жителі ліплять сніговиків

Ольга Даниленко | Всі новини автора

Днями Південну Африку накрив сильний снігопад. У деяких районах вже утворився майже двометровий сніговий покрив. Деякі дороги заблоковані, люди застрягли у своїх автомобілях.

За інформацією місцевого медіа Africa Facts Zone, снігопад пройшовся по південних та південно-західних регіонах ПАР, метеорологічні служби країни назвали його "руйнівним". По низці автотрас у регіонах рух на дорогах паралізовано частково або повністю. За даними Національного дорожнього агентства ПАР, кілька гуманітарних організацій надають екстрену допомогу для учасників руху, що опинилися в сніговій пастці. Поки не зрозуміло, скільки постраждалих і в якому вони стані.

Тим часом південноафриканці пізнають зимові радощі — ліплять сніговиків, грають у сніжки та займаються зимовими видами спорту. До речі, востаннє жителі ПАР бачили сніг не так вже й давно — у липні минулого року, а до цього він випадав у південноафриканському Йоганнесбурзі аж у серпні 2012 року. Схоже, мешканцям Південної Африки у майбутньому теж доведеться звикати до глобальних кліматичних змін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: