24.09.2024, 10:42

У російському Омську школярі спалили гелікоптер Мі-8

В Омске школьники сожгли вертолет Ми-8

У російському місті Омськ двоє підлітків спалили гелікоптер Мі-8 на місцевій авіабазі. Внаслідок підпалу гелікоптер отримав серйозні пошкодження. Школярів затримали.

В Омську двоє 16-річних підлітків спалили гелікоптер Мі-8. За виконання завдання їм обіцяли винагороду у розмірі 20 тисяч доларів, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, підлітки проникли на військову базу і нібито спалили вертоліт МІ-8, кинувши в нього пляшку з запалювальною сумішшю. Зазначається, що ймовірно підлітки "діяли за завданням куратора ЗСУ".

Школярі з місця події втекли, але незабаром були затримані. Під час допиту підлітки зізналися, що отримали завдання через месенджер Telegram. Невідомий замовник пообіцяв їм велику грошову винагороду за підпал - 20 тисяч доларів. Обіцяних грошей підлітки так і не отримали.

Як свідчать опубліковані фото, внаслідок підпалу гелікоптер отримав серйозні ушкодження.

Це не перший випадок, коли на території РФ псують військову техніку, зокрема – гелікоптери. У ніч проти 11 вересня у Ноябрську (місто в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ) підлітки (13 і 14 років) здійснили аналогічну диверсію. Вони проникли на вертолітний майданчик та підпалили гелікоптер, обливши його горючою рідиною.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: