25.09.2024, 07:40

У Таганрозі БПЛА впав на склад лісоматеріалів: безпілотник виявився російським

БПЛА рухнул на склад лесоматериалов в Таганроге / Скриншот с видео

У Таганрозі Ростовської області після падіння безпілотника почалася пожежа на складі лісоматеріалів. БПЛА, який упав на склад, виявився російським.

У промзоні Таганрога через падіння БПЛА сталося загоряння на складі лісоматеріалів. Площа пожежі становила 200 квадратних метрів. Про це 24 вересня о 13:32 повідомив губернатор області Василь Голубєв, передає Час Пік.

Місцеві ЗМІ уточнюють, що після падіння безпілотника спалахнув Покрівельний центр на Миколаївському шосе. Вогонь охопив кілька торгових павільйонів. За даними Голубєва, пошкоджено покрівлю будівлі та 4 припарковані поруч легкових автомобіля.

Обійшлося без постраждалих та загиблих. Частину робітників різних підприємств, які знаходилися в промзоні, евакуювали, решта - залишили приміщення відразу після падіння БПЛА.

Російські ЗМІ відразу написали, що Таганрог було атаковано українським безпілотником. Проте, зважаючи на уламки, російські військові підбили свій дрон-розвідник "Оріон". Після падіння збереглася частина крила з намальованою на ньому червоною зіркою.

"Хочу зазначити, що в РОВ в останні місяці вкрай активно застосовують "Оріони". Над Чорним морем для проведення розвідки, у Курській області вони застосовуються і як ударні, використовуючи ракети "повітря-поверхня".

Вочевидь, цей БПЛА повертався після виконання завдання в Україні. За попередньою інформацією, причиною падіння стала технічна несправність. А ось що стало причиною технічної несправності... а хто ж його знає?", - ]]>прокоментував ]]>інцидент військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк