28.09.2024, 18:25

Ліквідація високопосадовця Міноборони РФ: українська розвідка підтвердила знищення полковника Олексія Коломєйцева

Марина Гончар | Всі новини автора
віаівавіа

27 вересня під Москвою було ліквідовано високопосадовця Міністерства оборони Російської Федерації Олексія Коломєйцева.

Інформацію про його загибель офіційно підтвердило ]]>ГУР МОУ]]>, передає Час Пік.

Коломєйцев, 51-річний полковник російської армії, очолював 924-й державний центр безпілотної авіації, який займається підготовкою персоналу для бойового використання безпілотників, зокрема іранських дронів "Шахед", а також їх технічного обслуговування.

Згідно з даними ГУР, полковника було знищено в місті Коломна, що у Московській області. Ліквідація цієї ключової фігури військової системи РФ є черговим кроком України в боротьбі проти російської агресії. Українська розвідка оприлюднила фотографію знищеного Коломєйцева, підкреслюючи його важливу роль у російській армії, яка активно застосовує безпілотники під час війни проти України.

Олексій Коломєйцев був безпосередньо причетний до підготовки фахівців з використання безпілотних літальних апаратів, що активно застосовуються на фронті для розвідки та завдання ударів. Його робота тісно пов’язана з підготовкою операторів дронів, які використовуються Росією як для атак на українські позиції, так і для завдання ударів по цивільній інфраструктурі. Зокрема, під його керівництвом готувалися фахівці для застосування іранських дронів-камікадзе "Шахед", які РФ активно використовує для терористичних атак на міста України.

Хоча ГУР МОУ не розкриває подробиць щодо способу ліквідації Коломєйцева, в українській розвідці наголошують, що його роль у повномасштабному вторгненні Росії та здійсненні воєнних злочинів проти України є незаперечною. Відомо, що він відповідав за операції з використання безпілотних апаратів, які регулярно застосовуються для атак по українських містах, що призводить до численних жертв серед мирного населення.

"За кожен воєнний злочин буде справедлива відплата", – заявили в ГУР, натякаючи на те, що ліквідація російського військового може бути лише одним із багатьох актів відплати за злочини російської армії на українській землі.

Олексій Коломєйцев – ще один військовий керівник РФ, якого спіткала доля за його причетність до злочинних дій проти України. Ліквідація таких високопосадовців підкреслює, що українська розвідка здатна досягати своїх цілей навіть у глибокому тилу ворога, демонструючи рішучість і спроможність протидіяти російській агресії.

Цей інцидент став черговим доказом того, що українські захисники та розвідка продовжують ефективно працювати на фронті та в тилу ворога, завдаючи точкових ударів по найважливіших елементах військової структури Росії.

Читайте також:

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію лідера "Хезболли"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк