29.09.2024, 07:29

У Краснодарському краї РФ пролунали вибухи: БПЛА атакували військовий аеродром в Єйську

В Краснодарском крае РФ прогремели взрывы / скриншот с видео

Ніч 29 вересня видалася для росіян неспокійною. Безпілотники атакували одразу кілька регіонів РФ. У Краснодарському краї РФ БПЛА атакували місто Єйськ, вибухи лунали в районі військового містечка, де також знаходиться аеродром ВМФ РФ.

В Єйську Краснодарського краю РФ поблизу військового містечка в ніч проти 29 вересня лунали вибухи. Місцеві жителі та канали повідомили про численні вибухи та пожежі. Тим часом місцева влада традиційно розповідає про падіння "уламків" від збитих БПЛА, повідомляє Час Пік.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв заявив, що у селі Шабельське Щербинівського району БПЛА був нібито пригнічений силами РЕБ. Під час падіння безпілотник нібито врізався у дерево та вибухнув.

"Від вибухової хвилі біля будинку, що стоїть поблизу, вибило вікна і двері, уламками пошкодило автомобіль. Постраждалих внаслідок пригоди, на щастя, немає. На місці працюють співробітники правоохоронних органів і спеціальних служб, адміністрації району. Територія оточена", - написав губернатор у Telegram.

Тим часом місцеві жителі повідомляють про вибухи, які лунали в районі військового містечка, де також знаходиться військовий аеродром. Під ударом опинився аеродром "Морозовськ" та, ймовірно, місця запусків БПЛА "Шахед".

"Користувачі в групах Єйська та Краснодарського краю розповідають про вибухи біля військового містечка, де також знаходиться аеродром ВМФ РФ - там базується 859-й Центр бойового застосування та перенавчання льотного складу морської авіації ВМФ РФ та 190-й навчальний змішаний авіаційний полк ВМФ.

Про можливу атаку повідомили російські провоєнні паблики. Наприклад, стверджується, що кілька БПЛА рухалися з боку Білосарайської коси у напрямку Єйська/Приморсько-Ахтарська. Заявлено, що у напрямку енергетичних та стратегічно важливих військових об'єктів у Волгоградській, Тамбовській, Орловській, Липецькій, Тульській та Саратовській областях, а також Кубані та Ставропілля рухаються кілька БПЛА ЗСУ (сумарно, - від 70 до 150)", - ]]>пише ]]>Telegram- ASTRA.

Як повідомляє публіцист Олександр Невзоров, на аеродромі "було знищено 10 комплектів по 6 пусків ракет Х-47 "Кинжал", що еквівалентно 60 ракетам "Кинжал".

"Вважайте, що його - аеропорту більше немає.

І так, ці ракети були там "проїздом" до іншого аеропорту. Не доїхали", - написав Невзоров у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк