13.10.2024, 08:26

"Хезболла" обстріляла Ізраїль десятками снарядів і запустила загадкову повітряну ціль

Марина Гончар | Всі новини автора
віпавапр

У суботу ввечері бойовики угруповання "Хезболла" здійснили масштабний обстріл території Ізраїлю, випустивши десятки снарядів з Лівану.

Про це, з посиланням на ]]>Telegram]]>-канал Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), передає Час Пік.

Частину цих загроз вдалося нейтралізувати силами протиповітряної оборони Ізраїлю, однак деякі ракети досягли ізраїльської території, впавши на відкриту місцевість.

Два хвилі обстрілів у Верхній Галілеї

Перші сигнали повітряної тривоги пролунали о 23:22 у районі Верхньої Галілеї на півночі Ізраїлю. У цей час військові зафіксували запуск близько 25 снарядів з Лівану. Системи ППО змогли перехопити частину цих снарядів, однак решта впала на незаселену територію, завдавши незначної шкоди.

Проте напруга не спала: за кілька хвилин, між 23:27 та 23:28, було зафіксовано ще одну хвилю обстрілів. Цього разу з Лівану запустили приблизно 15 снарядів, які також були спрямовані на ізраїльську територію. Ізраїльські сили оборони (ЦАХАЛ) повідомили, що їхні системи ППО знову частково перехопили загрозу, але деякі ракети знову впали на відкритій місцевості, не заподіявши значних збитків.

Перехоплення загадкової повітряної цілі

Крім артилерійського обстрілу, Ізраїль також зафіксував спробу проникнення з Лівану невідомої повітряної цілі. Інцидент стався в прибережному районі поблизу міста Нагарія. Сили ЦАХАЛ оперативно відреагували та перехопили ціль, не давши їй досягти населених пунктів чи критичних об'єктів.

Ескалація на північному кордоні

Ці інциденти вкотре підкреслюють зростаючу напругу на північному кордоні Ізраїлю з Ліваном. Ситуація ускладнюється присутністю "Хезболли", яка регулярно вдається до агресивних дій, що становлять загрозу для ізраїльських міст і сіл поблизу кордону.

Армія оборони Ізраїлю продовжує моніторинг ситуації та попереджає, що у разі повторення таких атак Ізраїль може вдатися до більш жорстких заходів у відповідь. Мешканців прикордонних районів закликають бути обачними та слідувати інструкціям командування в разі оголошення нових тривог.

Цей обстріл демонструє загрозу, що надходить з боку "Хезболли", а також виклики для безпеки Ізраїлю у регіоні, де кожен такий інцидент може перерости у масштабнішу ескалацію.

Читайте також:

Ураган "Мілтон" спричинив збитки на 50 мільярдів доларів: Флорида оговтується від руйнівної стихії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк